sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Puolet lomasta lomailtu

"Joko mennään?" Vaan nyt on hyvä reissata ja treenata kun pojat saivat oman koiraveräjän!

Meillä on tänä kesänä loma kahdessa osassa, ensimmäinen kaksi viikkoa oli nyt Kesäkuun alusta ja toinen sitten Heinäkuun puolestavälin. Ilmat eivät kovin paljoa suosineet mutta kyllä me ollaan osattu nauttia siitäkin huolimatta. Ensimmäinen viikko oltiin kotona kaupungissa, katseltiin sarjoja (valvottiin) ja sitten taas nukuttiin pitkään. Ei kiirettä mihinkään ei aikatauluja. 

Jossain vaiheessa alkulomaa löysin itseni joka päivä treenaamasta jotakin koirien kanssa. Milloin olin tekemässä jälkeä ja esineruutua tai sitten hinkkaamassa tottista ja tokoa. Koirat olivat jo ihmeissään että mikä se tuolla akalla on kun on koko ajan kotona ja meidän kanssa touhuaa? No saatiin ainakin treenattua ja touhuttua. Väliin mahtui myös uusien lenkkeilymaastojen etsimistä ja juoksulenkkejä. Viime Maanantaina kävimme shoppailemassa Biltemassa. Tarkoituksena oli hommata takakonttiin lattiasuoja koirien matkustamisen varalle. Autoomme ei löytynyt suoraan mallikohtaista suojaa takakonttiin, joten ostettiin leikattava kumimattorulla. Materiaali oli tarkoitettu takakontin suojaksi ja oli todella jämäkän ja luistamattoman tuntuinen. Iltapäivällä askarreltiin se paikoilleen konttiin ja kylläpä tuli hyvä! Nyt kontti on suojattuna koirien käytöltä ja samalla todella helppo pitää puhtaana.

Illalla jatkoin unelmointia hyvästä ja turvallisesta "koira-autosta" ja eksyin taas katselemaan tori.fi-sivulle käytettyjä koiraveräjiä. Olin ihastellut Kulkukoira.comin mallia mustasta kaksiovisesta veräjästä mutta olivat jotenkin aika hintavia vielä käytettynäkin. Kuitenkin Maanantai iltana huomasin ilmoituksen käytetystä sopivan levyisestä mallista. Hinta oli edullisin mihin olin törmännyt ja niinpä veräjä oli meillä kyydissä klo 23 Maanantai iltana! (:D)


Tiistaina sitten suuntasimme Pohjois-Savoon viettämään loman toista viikkoa. Menimme ukkini kotipaikalle Pyöräkälle, jossa meitä odotti vanha mummonmökki ja loputtomasti peltoja juostavaksi koirille. Pelloilta olikin sopivasti kerätty heinät edellisenä päivänä joten siellä oli ihan oikea aika koirien temmeltää. Voi sitä riemua kun kaksikko painoi täysillä pitkin maita ja mantuja.

Välillä sää viileni ja vettäkin sateli osan aikaa. Se mitä itikoilta pystyimme niin tehtiin Kamun kanssa jälkeä uusissa maastoissa. Vitsi miten hienosti poika teki jo 15 metrin janan ja 400 metrin jäljen nostaen kaikki 5/5 esinettä. Loma oli kokonaisuudessaan oikein ihana ja onnistunut. Ainoana harmina meillä oli kaikenlaiset öttiäiset. Hyttyset kiusasivat miltein koko loman ja loppuhuipennuksena irroitettiin minusta kaksi kiinnittynyttä punkkia. Hyi olkoon. Nyt kyllä taitaa vaihtua Bravectot Serestoon kertaheitolla! Koirista en ole kiinnittyneitä löytänyt mutta eläviä matkustajia siitäkin edestä. Ja nyt kun ne ovat vielä keksineet kiinnittyä minuun niin alkaa riittää.

0 kommenttia: