sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Aktiivinen yritys väsyttää aktiivinen koiraViikonlopun kevätauringon suosiessa meitä olemme olleet junnun kanssa liikekannalla. Lauantai aamu alkoi poikien irtijuoksutuksella keväthankien sulaessa silmissä. Paras leikki tuntui ainakin Rokin mielestä olevan kepin repiminen enon kanssa. Kamun ilmeestä näki, että pentu voisi suksia niin kauas suolle kun vain pääsee, mutta hammasta purren se vain piti kiinni kepistään eikä antanut piiruakaan periksi. Iltapäivällä pojat sai taas kaluta rustoluita ja ottaa rennommin sisällä. Herra 11 kuukautta oli kuitenkin sitä mieltä että elämä on tylsääkin tylsempää.

Illalla ajattelin  ja virittelin kylppäriin koirille kunnon sisäetsintäradan. Korkeita piiloja en ollut aiemmin kummankaan kanssa testannut, joten nyt nameja oli noin silmieni korkeudellakin. En ottanut eukalyptuksen hajua vielä tässä vaiheessa, vaan annoin poikien etsiä ensin monenlaisista paikoista pelkkiä nameja. 

Heitä jo se lelu!

Roki oli jälleen taitava nuuskuttelija. Sitä ei häirinnyt lainkaan, että namit olivat välillä korkeammalla ja koira joutui kiipeilemaan. Kamu sen sijaan näytti välillä todella hölmistyneeltä kun ei ylettynytkään ottamaan nameja vaikka haistoi ne. Luulen tämän johtuvan siitä, ettei Kamu ole koskaan saanut kiipeilla kotona huonekaluille. Jonkin aikaa koira pyöri ja mietiskeli miten pääsisi namien luo, kunnes se rohkeni nousemaan tuolin päälle. Ei tarvittu kuin muutama kehu niin se tajusi saavansa kurkotella nameja korkeammaltakin.

Lopuksi tein molemmille vielä eukalyptuksen kanssa saman ja kumpikin löysi hajun samantien. :)


________________________
Lauantain Nose Workin jälkeen Roki oli hieman rauhallisempi, mutta nykyisin kyllä tuntuu ettei mikään saa tuota elohiirtä enää väsyksiin. Tänään lähdimme Kartanonkoskelle moikkaamaan Lumi-siskoa ja Lahdesta tullutta Koda-veljeä. Pentupainit oli siis jälleen taattu. Jännä oli nähdä miten pojilla oli jo sen verran miehisyyttä tullut, että varsinkin Rokin oli aivan pakko pöristä ja purista välillä veljelleen niinkin paljon, että mamma joutui vähän muistuttelemaan käytöstapoja. Saas nähdä kuinka kauan urosten painit pysyy enää leikkinä.

 vas Roki, Lumi ja Koda


Kaksi tuntia sisarukset saivat temmeltää keskenään ja leikkiä leluilla. Pikkuhiljaa askel ei ollut enää niin lennokas ja luulin saavani kotiin väsyneen pennun. No, hetkeäkään se ei ole vielä nukkunut. Minun ottamat kuvat löytyy tutusta osoitteesta. Ja kiitos Manulle hauskasta videosta jonka sain jakaa ja kaikille hauskasta päivästä!


1 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Eikä miten ihana video! :D

www.tottethehavanese.blogspot.fi