keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Nuku vain jos väsyttää

Kamun ja Giran pennut syntyivät 25.01.2016 klo 00.15 ja 04.00 välillä. Yöllä maailman näki yhteensä 10 pentua, joista viisi oli poikia ja viisi tyttöä. Valitettavasti viimeinen tyttöpentu syntyi kuolleena. Ilmeisesti sen kalvo oli puhjennut liian aikaisin, koska elvytyksistä huolimatta se oli eloton. Gira alkoi heti hoitaa pentuja huolellisesti. Viikon mittaan Violetti tyttö ei saanut painoa lisää, eikä kasvanut samaan tahtiin muiden kanssa. Huoli pennusta oli suuri. Lisämaidosta huolimatta pentu laihtui eikä osannut imeä yhtä reippaasti kuin muut. Väistämättömästi Violetti tyttö nukkui pois sunnuntai yönä. Pennussa ei päällisin puolin ollut mitään poikkeavaa laihtumista lukuunottamatta.

Tunteet ovat murheelliset ja ristiriitaiset. Pohdin oliko viisasta antaa Kamua jalostuskäyttöön. Syytin aluksi itseäni, mutta onneksi sain mieleni selkeytymään pian. Tosi asia on, että pentue oli suuri ja luonnonvalinta tarkoitti tämän menevän näin. Ihminen pystyy paljon tekemään valintoja koiranjalostuksessa, mutta aivan kaikkea ei yksin pysty ennustamaan eikä päättämään. Tässä pentueessa yhdistyy kahden eri koiran geenit, enkä pysty sanomaan mistä pennun kuolema johtui. En halua kuitenkaan syyllistää itseäni, vaikka tuntuu tosi pahalta. Kasvattaja-Oilin pentulaatikossa kuitenkin tuhisee kahdeksan elinvoimasta pientä valkoista, joille on jo miltein kaikille ihanat kodit. Surun ja pettymyksen keskellä toivon, että edessä on vielä monta ilon hetkeä.

***
LILA
25.1.-31.12016
Keinutan, kuuntelen
sut suojaan peittelen.
Keinutan, myöhä on
jo kuulen aallokon.

Yötä vasten vaikka lähdet
jatka vain vaikka on
se suuri suunnaton.

Ethän pelkää pimeää
siel on monta kynttilää.
Nuku vain jos väsyttää
vielä valvon vierellä.

Ja viimein sun matkaan
ei pääse saattajatkaan.

Ja lohtu on mulle
että siellä on kaikki sulle.
___________

Alla sydänkäpyset viikon ikäisenä 

 Sininen poika

 Vihreä poika

 Musta poika

 Harmaa poika

Ruskea poika

Persikka tyttö 

Keltainen tyttö

 Punainen tyttö


Jouduttiin tänne koriin siivouksen ajaksi ^^
Kaikki pentujen potrettikuvat Heikki Nummelan käsialaa ja alhaalla olevat kuvat Oili Nummela

Lopuksi oli ilo huomata, että Koirablogit.net oli valinnut meidät viikon nostoksi ja kommentoinut blogiani näin:"Allekirjoittanut kiinnitti ensimmäisenä huomiota blogiin saapuessaan mukavista mielipidepostauksista. Teksti on reflektoivaa ja sujuvan pohtivaa, tehden mukavia havaintoja arjesta. Pari kirjoitusta alempana vastaan tuli kirjoitus syntyneistä koiranpennuista – mikä ihana syy seurata blogia, vaikkei niitä pentuja näkyisi blogin puolella niinkään paljoa! Arkikuulumisia on mielestäni nykyään blogeissa aika vähän, mutta mukavaa lueskella ihan ajatuksenkulusta ja koirien kommelluksista. Enemmän allekirjoittanutta kiinnostaisi kuulla kirjoittajan opinnoista oppisopimusopiskelusta klinikkaeläinhoitajaksi! Kuvat ovat mieluisia katsottavia – valkoinenpaimen koira on näyttävä pörheän turkin ja tummien piirteiden kanssa lumisessa maisemassa. Videot toisivat mukavaa piristystä kuvien ja tekstin sekaan, vaikkei blogi ole mielenkiinnoton tällä hetkellä ollenkaan. Toivottavasti koirien kanssa päästään pian harrastuksiin käsiksi ja saadaan kuulla niistäkin kirjoitusten muodossa. :)
– Karoliina / koirablogit.net"

Tämä allekirjoittanut voi kommentoida sen verran, että postausta opinnoista voisin rustailla jo pikemmiten, kunhan saan teille kuvailtua mielenkiintoista kuvamateriaalia töistä, lupien kera tietenkin. :-) Oppisopimusopiskelu on päiväopintoihin verrattuna moninkertaisesti käytännönläheisempää, joten haluan esittää teille paljon kuvia.

Poikien harrasturintamalla olen ollut huono ihminen nyt tämän syksyn ja kevään. Toukokuussa kiireet helpottavat koulun osalta ja muutenkin, joten suunnitelmia kesäksi kyllä on. Pentukuvilla ja pentutreeneillä tulen teitä varmasti kiusaamaan jatkossakin, sillä hieman voin jo paljastaa että yksi Kamun pienistä prinsessoista muuttaa tänne iskän asuinseudulle.

Olkaahan kuulolla.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onnittelut pennuista! :)

www.tottethehavanese.blogspot.fi

Ronja kirjoitti...

Kiitos! :-)