torstai 23. heinäkuuta 2015

Millainnen on hyvä palkka vesipelastukseen?


 Kamu lempilelunsa ja kätevän noutajahihnansa kanssa (huomatkaa emännän lemppari väri!).

Vesipelastuksessa palkkaaminen tuntuu välillä haasteelliselta. Vietikäs koira palkkautuu jo itse lajista sen verran, että työstä saadun palkan tulee olla hyvä. Esimerkiksi noutohullun koiran omistajana tuskailin alkuun viennin kanssa kun karvakorva oli vienti-esineestä sitä mieltä, että "Kiitos sainkin tämän palkan jo!". Niinpä vienti-esine on meillä ollut leikeissä täysin merkityksetön ja se on ollut ainoastaan vientiä varten. Vepessä Kamu leikkii lähinnä palloilla ja naruilla.

Palkan tulee olla ehdottomasti kelluva ja helposti erottuva esine, joka kestää käyttöä. Tällä hetkellä meidän suosikkina on TopDogista hankittu geelipallo, joka on tilanteessa kuin tilanteessa se numero yksi. Se näkyy loistavasti eri alustoilla kirkkaan neonvihreän värinsä ansiosta ja on tarpeeksi painava heitettäväksi pitkälle. Geeli on todella kestävää pureskella ja antaa mukavasti periksi hampaissa. Huonoina puolina mainittakoot se, ettei se kellu loputtomiin vaan imee tietyn ajan kuluessa liikaa vettä sisälleen. Märkänä pallo myös likaantuu helposti. Geelipallo on ehdottomasti ollut Kamun leluista se kaikista parhain jo alusta asti ja pennun tullessa taaloon on pojilla ollut jo hieman kilpailuakin kumpi saa tuon suosikkilelun käyttöönsä.


Geelipallo on paras pallo!

Tämän kaiken lelu- ja palkkauspohdinnan tiimoilta päätin tehdä pientä lelutestausta yhdessä TopDogin kanssa. Koirilla oli testattavana kolme erilaista lelua: kelluvat dummyt ja pehmeä vesilelu.  Arvasin jo etukäteen, ettei Kamulle parane antaa yhtään pehmeämpiä dummyja tai patukoita. Se on varma tuho. Ja näinhän siinä tälläkin kertaa kävi, että reiät olivat heti valmiina kun poika vähän ravisteli dummya rantaan tullessaan. Molemmat esineet olivat myös hieman kevyitä heittää kauemmas ison koiran palkkaukseen. Roki taas rakastui pehmeisiin ja kevyisiin leluihin. Kaikki kelluvat olivat juuri sopivia pennun opetukseen! Varsinkin Outdoorin dummy oli heti valkoisen pennun suosiossa. Sitä haettiin niin maalta kuin vedestä. 


Geelipallo
+ Selkeän värinen ja erottuva
+ Tarpeeksi painava heitettäväksi
+ Sopivan mittainen griphihna heittämistä ja taisteluleikkejä varten
+ Materiaali erittäin kestäväksi todettu 

-  Ontto sisältä, joten ei kellu kovin kauan

Pehmeät lelut ja dummyt

+ Pehmeä pennun ensimmäisiksi leluiksi vedessä/vepetreeneissä
+ Kevyt pennulle
+ Hyvät kahvat
- Liian kevyet ja pehmeät suuren koiran leikkeihin
- Tumma väri ei erotu kunnolla vedestä

Mitä mieltä olette jos kirjoittelen eri tuotekokemuksista blogissamme? Vaikuttaako tuote-arvostelu ostopäätökseenne? Mikä on kestävin ja parhain palkka koirillanne?

7 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Ihan tosi hyvä postaus! Meillä on ollut Tuikun kanssa vepessä hiukan palkkausongelmia, onhan tuo muutenkin jokseenkin haastava palkattava. Iso haaste on juurikin viesti, Tuikku kun ottaa patukan suuhun siksi, että sen saa heti käskystä räkästä pois. TopDogilta olenkin puntaroinut, olisiko tuo pehmoinen patukka sille palkaksi parempi ja sitten se tyhmempi patukka saisi olla vain viennissä ja muissa hommissa.

Olen myös miettinyt, miten ihmeessä palkkaan tuota, työnnänkö suun täyteen nakkia kun koira tulee, sanallisesti vai miten? Asiaa hankaloittaa jokseenkin myös liina, jossa Tuikkua joutuu pitämään. Se laskee myös koiran virettä, totta kai. Seuraavilla kerroilla vapautan koiran tehtävästä heittämällä sille lelun järveen. Tuikkuhan rakastaa sellaista vapaauintia lelun kanssa.

Ja vaikuttaa, me ilman muuta ostetaan tuo pehmonen patukka, pallot on Tuikun kanssa niin nähty... :/ Kun ei syty, niin ei syty. Voisit kirjoitella vepejuttuja muutenkin blogiin, vähän että miten ootte opetellut mitäkin ym :) Tietty Kamu nyt on hiukan eri maata kuin Tuikku ja varmasti mieluummin tekeekin töitä ihmisen kanssa :D Mutta kuitenkin, olisi kiva lukea :)

Ronja kirjoitti...

Kiitos. Kannattaa tosiaan erottaa vielä alkuun vienti-esine ja palkat toisistaan. Meillä esim Sove ja ALO mentiin vielä kirkkaan oranssilla dummylla, joka oli vain vienti esine. Opetin koiralle alusta saakka vihjesanan kanssa viennin ja se yhdisti sen tietyn patukan vientiin. Tee myös pelkkiä pitoharjoituksia vienti-esineellä. Sitten aloitat kuivalla maalla viennin eri ihmisille. Parastahan olisi, jos saat koiran viemään esineen vieraalle ihmiselle ja sit palkkaat sen itse kun juoksee/ui takaisin luoksesi. Tämä vain jatkoa ajatellen koska Avoimessa vienti ei lopu esineen luovutukseen vaan vasta kun koira on uinut maalilinjan yli:)

Minä sinuna testaisin tuota kevyempää patukkaa. Jos ei oikein lähde saalistamaan sitä niin laita se naruun kiinni ja härnää sillä. Yleensä tepsii hyvin:)

Ja mitä tuohon palkkaukseen tulee. Parastahan olisi, että se palkkautuisi saalistamalla. Veneen haussa köysi olisi sille saalis, jolla leikitään sitten rannassa ja hukkuvan patukka samoin. :) Ei kannata huolestua vielä jos sitä omaa säveltä ei heti koiran kanssa löydy, kyllä se sit kun on vähän päässyt enemmän kiinni vepen saloista.

Voisin kirjoitella juttua enemmän vepen opettamisesta ja palkkaus asioista myöhemmin:)

Jenny kirjoitti...

Kiitos vastauksesta, lähdetään näillä jatkamaan :) Tosiaan treeneissäkin kouluttaja ihmetteli, kun yritti rannalla Tuikkua köydellä leikittää, niin koira ei reagoi mitenkään. Sitten kuitenkin luvan saatuaan ampaisee niin liekeissä kuin tuommoinen nyt voi, niin hakemaan venettä :D Epäjohdonmukainen oikuttelija.

Unknown kirjoitti...

Teidät on haastettu :)
http://jumikiksi.blogspot.fi/2015/07/meidat-on-haastettu.html

Alicia kirjoitti...

Haaste: http://patjenes.blogspot.fi/2015/07/liebster-awards.html

Janina Taskinen kirjoitti...

on tuosta Liebster Awards-haasteesta jotain hyötyä, kun löysin taas kivan blogin!! :) lukijaksi liityin :)

http://tahma-tassut.blogspot.fi/

Nimetön kirjoitti...

Meillä dummy toimii erittäin hyvin. Mustista & Mirristä ostettu dummy ei ole liian pehmeä je kirkkaan värinen joten erottuu vedestä hyvin. Onhan se myös painava (varsinkin märkänä) joten on helppo heittää pitkälle. Itse käytämme sitä aikuisella saksanseisojalla ja on erittäin hyvin toiminut ja kestänyt erittäin hyvin:)