maanantai 6. huhtikuuta 2015

Valkoiset treenaa

Täällä on sairasteltu vähän flunssaa, mutta tänään päästiin jo treenaamaan ihanassa keväisessä säässä. Hieman oli Kamu väsyneen oloinen, mutta teki kuitenkin ihan hienosti ruutua ja ohjattua. Seuraamisessa ja sivulletuloissa huomasi, ettei keskittymiskyky ollut huipussaan. Ilmeisesti olen taas treenannut liikaa ja liian pitkiä aikoja kerralla. Kamulle kun parasta olisi ihan muutama toisto ja huilimaan. Parhaillaan olen itsekseni tunninkin treenaillut ja se on minusta liikaa vaikka koiran vire on hyvä. Sitä kun niin mielellään hioisi vaan liikkeitä paremmiksi ja paremmiksi.

Tänään treenattiin Katariinan ja Jewelin kanssa. Jewel on yksi tulevan rotumestaruuskokeen joukkueemme koirista. Olin autolla liikenteessä, joten kivasti sai Kamulle lyhyehköjä treenejä ja sitten aina välillä autoon. Lyhyet ja lyhyet treenit, kolme tuntiahan tuolla vierähti. Kamun treenien teemana olivat ruutu, ohjattu, seuraaminen ja kaukot. Kävin tekemässä ruudun valmiiksi koiran ollessa autossa ja lähetin täysin kokeenomaisesti sen ruutuun ensimmäisenä liikkeenä. Hyvin onnistui merkille meno ja siitä suoraviivaisesti, ravilla kylläkin, ruutuun. Kamu ei enää mene niin suoraan keskelle ruutua, vaan jättäytyy vähän vasempaan laitaan. Tätä pitää yrittää korjata palkkauksella.

Ohjattu sujui liikkuroinnin kanssa oikein mallikkaasti, toisella kertaa meinas vähän kuumua ja merkille pysähtyminen oli hieman haastavaa. Mikä ihme siinä on, että tuo on niin hulluna kaikkeen noudettavaan?

Nivalan kisaan lähti kisa-ilmo ensimmäinen päivä, muuten en ole koepaikkoja vielä saanut. Taitaa olla ylemmänluokan koirat liikkeellä ahkerasti ennen elokuun sääntöjenvaihdosta. Toivotaan, että jonnekkin mahtuisi mukaan.
Kamu sai Top Dogilta viime viikolla mieleistä postia. Geelipallo, tunnarikapulat ja uusi sininen merkki. Lienee pallo ollut kuitenkin se kaikista mieluisin yllätys. Ihana vihreä geelipallo turkoosilla grip-hihnalla! Kestää muuten todella hyvin tuon ammattituhoajan hampaissa. Kamu tykkää pureskella ja repiä yleensä kaikkea, joten tämän seurauksena pallot menevat palasiksi alta aikayksikön. Top Dogin pallo on kestänyt rieputusta moitteettomasti ja vahvaatekoa tuntuu olevan grip-hihnakin, sillä aika ajoin Kamu tarttuu siihen hampaillaan ja roikkuu siinä vimmatusti kiinni pitäen. Sininen merkki on ollut mielestäni myös hyvä, sillä jotenkin Kamu erottaa sen todella hyvin. Varsinkin vihreän nurmen seasta. Näitä tuotteita voit tsekata osoitteesta TopDog. Ja tosiaan suosittelen mieluummin tuota grip-hihnaista versiota geelipallosta, lentää varren ansiosta hyvin ja mukavampi leikkiä koiran kanssa.

Onko koirillanne mitään lempparileluja?4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kas, pikkuisessa naapurikunnassa kisat! :) Tuollanen geelipallo narulla on meillä hankintalistalla. Tällähetkellä Tipsun lemppari treenilelu on mun itsetekemät tekoturkispatukat joustavalla varrella. Kotileikeissä hitti on taas ne hirveää meteliä pitävät kanat joita esim. Biltemasta saa... :D Tosin jos unohdan lattialle jättää ja koiralla tulee tylsää niin kana onkin mennyttä...

Käys kattoon meidänkin blogi, jos et ole vielä kurkkinut!
TemppuTaituri

Ronja kirjoitti...

Testaappa geelipalloa, on muuten hyvä! En olis uskonut noin kestäväksi. Teidän blogia olenkin jo kurkkinut, laitas sellaista jumppaa/temppua kehiin joka vahvistaa takapään koordinaatiota ja tukilihaksia;)

Unknown kirjoitti...

Haha, Oon vaan vähän huono arvioimaan että minkälainen asento vaikuttaa mihinkin lihakseen niin en taida lähteä siitä neuvomaan.. :D

Ronja kirjoitti...

No mutta tuokin peruutustemppuhan on oikein hyvä! Seuraavaks otat kato dobo pallon mukaan niin kyllähän alkaa haastetta tulla. Mut tosi kiva blogi teillä:)