keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Snow, snow and training

Huh, lumi vain jatkaa tulemistaan... Hienoa! Tänään kokeilin huvikseni Kamulle Zorron hieman pieniä valjaita, ja kappas ne olivat pojulle ihan sopivat jo! Niin se penska vaan kasvaa ja kasvaa. Hieman otettiin sitten tuossa tiellä Kamun kanssa valjaissa harjoituksia. Pikkuveli piti liinoista ja kulki pennun takana, kun minä kävelin edellä herkkujen kanssa. Kamu sitten sai kipitellä perässä valjaat päällä ja vetää sen verran että liinat kiristyy. Siinä oli pikkuisen ensimmäinen 50m valjaissa. ;)

Tämä lumen tulo sitten varmisti tämän talven ensimmäisen suksi treenin. Valjastin tänään kahden koiran "valjakon" eli collie Zorron ja vanhan pohjanpystykorvan liinoihin. Ajattelin ettei vauhti tulisi olemaan päätähuimaavaa tuossa säären puoliväliin korkeassa hangessa (reittejä kun ei vielä ole!), niin ottaisin Kamun mukaan parin kilsan lenkille vähän opettelemaan käskyjä ja tätä menoa. Kamu on muutaman kerran ollut meidän juoksu lenkeillä "jäniksenä" mukana, ja se käyttäytyy niin hyvin, ei häiritse Zorron työskentelyä lainkaan.

Lenkki sujui näin ilta hämärissä oikein mukavasti. Hieman koirat olivat alkuun että mitä? Mutta sitten kaikki muistui taas mukavasti mieleen viime talvelta ja veto alkoi sujua. Kamu juoksikin koko matkan onnessaan tämän sekalaisen seurakunnan eli "valjakon" johdossa. Ehkä tämä penska kuvitteli olevansa jonkin sortin johtokoira?

Sitten tultiin takaisin kotiin ja ruoka maistui ihastellessa pientä ja kaunista lumilyhtyä...

Viikonloppu kun koittaa lähdemme Kamun kanssa Joensuuhun moikkaamaan sisko Chakaa ja kasvattajaa. Teemme viikonloppureissun tätini luo, jossa Kamu saa tehdä tuttavuutta myös lapinkoira Nipsun kanssa. Eli odotetaan ihan mielenkiintoista viikonloppua, kunhan muistaisin sen kameran!

1 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Juu, lauantaina nähdään! Odotan jo kovasti, kuten voit kuvitella! Ja ÄLÄ UNOHDA KAMERAA!!! :-)