Ronja


Syntynyt: 09.07.1994
Koulutettu: Ylioppilas 2013, Klinikkaeläinhoitaja
Asuinpaikkakunta: Vantaa
Jäsen: Suomen Kennelliitto, Suomen Valkoinenpaimenkoira yhdistys

Täällä näppiksen takana ja koirien hihnan päässä usein roikkuva tyyppi olen minä, 23-vuotias koiriin hurahtanut neitokainen. Lukion jälkeen tein pari vuotta töitä ja otin hypyn tuntemattomaan vaihtaen maisemaa ja päädyin monen mutkan kautta lähemmäs unelma-ammattiani. Aloitin työskentelyn eläinlääkintäalalla tammikuussa 2015 ja oppisopimuskoulutus starttasi maaliskuussa Länsi-Vantaan Eläinklinikalla, missä suoritin näyttötutkintoni syyskuussa 2016. Valmistumiseni jälkeen työt ovat jatkuneet samassa tutussa paikassa.

Luonteeltani olen positiivinen ja iloinen, mutta jokseenkin päättäväinen ja tempperamenttinen. Tykkään koirajuttujen lisäksi paljon valokuvaamisesta ja käsitöistä. Yrittäjähenkisyyttäkin minusta löytyy, sillä perustin oman toiminimen elokuussa 2014. Tmi Salmiakkitassu on ollut minulle väylä tehdä enemmän rakkaan harrastukseni parissa.

Blogin kirjoittamisen aloitin vuonna 2009 kun Kamu kotiutui minulle. Aluksi blogin idea oli tallettaa ihania muistoja koiran kanssa ja toimia niin sanotusti treenipäiväkirjana. Kuitenkin lukijoita alkoi kertyä ja tekstien sisältökin muuttui. Halusin jakaa kokemuksia koirankouluttamisesta ja ihan arkisista jutuista niiden parissa, sekä kirjoittaa pinnalla olevista aiheista. Tällä hetkellä blogin sisältö koostuu tavallisista arkikuulumisista, treenivinkeistä, koulutuksesta, mielipidekirjoituksista sekä tietenkin valokuvista.

Aikaisemmin olin heppatyttö henkeen ja vereen. Kotona oli ollut hevosia siitä lähtien kun olin viisi vuotta. Yläaste ikäisenä hoitelin kolmea oripoikaa tallissamme mennen tullen ja tykkäsin eniten villeistä tapauksista. Yleensä olin se joka keikkui nuorten hevosten selässä ekaa kertaa ja ratsasti pitkin metsiä kuin intiaani. Minua ei kiinnostanut juurikaan vääntää koulukiemuroita kentällä vaan rakastin pitkiä maastolenkkejä, hevosten kouluttamista ja niiden sielunelämään tutustumista.

Hevostytön arki vaihtui 14-hevosellisen vuoden jälkeen pääasiassa koiriin. Kamu tuli minulle 2009 kun olin juuri täyttänyt 15-vuotta. Vaikka kokemusta oli koirien kanssa olemisesta, kaikki lajit ja harrastaminen oli kuin hyppy tuntemattomaan. Sinnikkyydellä ja valtavalla innostuksella pääsin Kamun kanssa kokeilemaan kaikkea mitä halusin. Monipuolisesti on kokeiltu metsästyksestä valjakkoajoon ja kaikkea siltä väliltä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jätäthän asiallisen kommentin?