tiistai 12. helmikuuta 2019

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meillä koira opetettu, ettei mitään saa ottaa maasta ilman "ole hyvä" -käskyä. Hyvä muuten, mutta kun koitan äkkiä palkata esim rauhottumisharjotuksissa ja nakkaan herkun, niin se ei ota vaan aina tulee katsekontakti ja odottaa lupaa. Jotenkin tuntuu, että se varsinainen asia siinä jää sitten toissijaiseksi kun pitää väliin ottaa se ole hyvä vielä. 🤔 Mutta kiva video, ovikello aiheuttaa tosi ei-toivotun reaktion eikä tahdo rauhoittua vaan hösöttää vaikka kuin kauan, joten ehdottomasti aletaan reenaan!

Ronja kirjoitti...

Koiralla on luopuminen hienosti hallussa! :-) Entä jos nakkaat herkun ja sanot samalla "ole hyvä"? Minä ainakin käytän "jes" tai "vapaa" käskylä jolloin saa ottaa lelun/namin maasta. Eli voisit tehdä niin, että kehut "hyvin/hienosti/taitava" siinä hetkellä kun koira tekee oikein ja sitten nakkaat sen palkan samalla sanoen "ole hyvä".

Tälleen koira oppii kehumisen olevan sellainen "välipalkka" tai merkki siitä, että nyt tehdään niinkuin toivotaan ja sitten "ole hyvä" olis vapautus palkalle :)