maanantai 4. syyskuuta 2017

Olet päntännyt pääsykokeisiin vuosia, mutta viiden ällän kirjoittaja voi kiilata pian ohi??


Olen erittäin pettynyt Suomen politiikkaan koulutuksen osalta. Uudistus ja myllerrys saa miettimään, että onko pääsykokeeseen panostamisessa enää mitään järkeä, kuin mahdollisuuksia revitään ylemmältä taholta koko ajan jalkojen alta.

Tällä hetkellä korkeakouluja painostetaan jättämään pääsykokeet pois kokonaan ja siirtymään malliin, joka tukee vain ylioppilastodistusta hakukriteerinä. Minunkin yli kahden vuoden valmistautuminen pääsykokeeseen saattaa olla poispyyhkäisty juttu marraskuussa, kun korkekoulujen on ilmoitettava valintakriteereistään. Onnekseni lääkäriliitto ja muut lääketieteentahot vastustavat suuresti pääsykokeen poisjättämistä. Mikä on mielestäni hyvä, sillä niinkin kauhea asia kuin pääsykoe, mittaa kuitenkin sitä tahtoa ja motivaatiota opiskelupaikkaa kohtaan. Ja antaa mahdollisuuden myös niille, jotka eivät jo lukiossa tienneet mitä haluavat (tai jaksaneet panostaa täysillä jo silloin).

Myös Yle kirjoitti aiheesta nettiartikkelissaan ja tiedän, etten ole ainut joka tätä asiaa miettii. Opetushallitus- ja ministeriö tuntuvat olevan hyvin laiskoja vastaamaan mitään heille esitettyihin kysymyksiin ja kyseenalaistuksiin, joten ensi vaaleissa valitkaa ihmiset tarkkaan ketä äänestätte tuonne asioistamme päättämään. Koulutus on mielestäni yksi Suomen kivijalan kulmista, eikä siihen pääsyn pitäisi olla näin helvetin vaikeaa.

Jos tässä osaa ajatella jotakin positiivista tällä hetkellä, niin olen löytänyt todella hyvän valmennuskurssin. Ja oikeasti minusta on pitkästä aikaa tuntunut, että opin oikeasti asioita. Opin niin paljon paremmin, kun joku minulle ratakiskoa vääntämällä neuvoo. Kiitos siitä! 💛

1 kommenttia:

Caisa kirjoitti...

Mä en mitään muuta niin paljon toivokaan kuin että pääset sisään <3