torstai 24. elokuuta 2017

Veteraanikoiran selkätutkimus

Valkoinenpaimenkoiran PEVISA-ohjelma muuttuu 1.1.2018 alkaen ja siinä on muun muassa seuraava vaatimus "Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkanivel-, kyynärnivel- ja LTV-lausunto sekä astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Lonkka- ja kyynärnivelkuvaushetkellä koiran tulee olla täyttänyt 18 kuukautta."

 Aiemmin tätä LTV-lausunto pakkoa ei ole ollut, joten tämä tarkoittaa kaikkien vanhempien selkäkuvaamattomien urosten poistamista jalostusuroslistalta ja tietenkin sen seurauksena (oletettavasti) jalostuskäytöstä. Aikani asiaa pohdin ja päätin viimein kuvata Kamun selän virallisesti. Tietenkään kahdeksan vuotiaan koiran selkäkuvat eivät ole ihan samaa priimaa kuin kaksi vuotiaana, jolloin Kamun selkä oli epävirallisesti kuvattu. Niinpä minua hieman jännitti spondyloosin osalta, että mikähän mahtaa olla tilanne.

Maanantaina sitten laitettiin ukko unille ja aloin kuvailemaan selkää. Nikamien määrät ja LTV näyttivät kaikki hyvltä. Spondyloosin osalta pientä silottumaa löytyi, joten mietin jo tulevaa tuomiota. Kuitenkin useamman eläinlääkärin katsottua kuvat (ja todettua ne siisteiksi kahdeksan vuotiaan kuviksi) päätin laittaa lähetteet Kennelliittoon.

Tänään tulos sitten tuli ja se oli oikein miellyttävä: VA0, SP0 ja LTV0, eli täysin puhdasta ja tervettä! 

0 kommenttia: