keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Lightroom ja kuvankäsittelyValokuvaus on suuressa roolissa osana blogien ilmettä ja niin se on myös meidän blogissamme. Minua on pyydetty tekemään postausta omasta kuvankäsittelystäni. Pakko sanoa, että jos olen kehittynyt vuosien varrella valokuvaajana, niin olen kyllä kehittynyt myös Lightroomin myötä muokkaajana 😅

Usein kuvissa joudun ensimmäisenä keskittymään valotukseen. Valkoiset koirat ovat joskus hieman haasteellisia erilaisten taustojen kanssa, jäävät joko hieman varjoisiksi tai sitten ylivalottuvat herkästi. Niinpä olen mieluusti säätänyt valotusta kamerassa hieman niukahkosti, jottei näitä ylivalottuneita otoksia syntyisi niin paljon. On huomattavasti mukavempaa lisätä valoa kuin korjailla puhki palaneita kuvia.

Valotuksen lisäksi keskityn jonkin verran terävyyteen ja varjoihin. Tykkään tosi paljon ottaa kuvia, joissa tarkennus vaihtelee todella sumean ja erittäin terävän välillä. Tämä on toki paljon kiinni siitä, kuinka ja mistä kulmasta kuvaat kohdetta, mutta jonkin verran siihen voi puuttua myös Lightroomin työkaluilla.


Lightroomissa yksityiskohtien muokkaamiseen on oma työkalunsa, Adjustment Brush. Tällä "Brushilla" voit maalata kuvasta tietyt kohdat, joita pääset sitten muokkaamaan muun kuvan (vaikkapa taustan) pysyessä ennallaan. Edellä mainittu loistava työkalu minulla on käytössä muun muassa silloin, kun lähden muokkaamaan vaikkapa koiran silmiä erottuvammaksi.


Mietin pitkään kehtaanko laittaa mitään "Before-After" kuvaa, mutta tässä tää nyt on

Tämän kaiken lisäksi saatan mieleni mukaan vähän kajota myös kuvan värimaailmaan. Pidän lämpimistä sävyistä, joten säädän värikylläisyyttä useimmiten vähän plussan puolelle.

Tässäpä ovat suurimmat kikkailuni kuvankäsittelyn suhteen. Osaan minä jonkin yksittäisen itikan tai hihnan pätkän poistaa kuvasta näiden perusrämppäyksien lisäksi, mutta kovin hyvänä kuvankäsittelijänä en itseäni vielä pidä. Jokaiselle kuitenkin muodostuu sellainen oma tyyli kuvata ja käsitellä omia kuvia. Vaikken tietäisi kuka kuvia on ottanut, tunnistan joistakin käsittelytyyleistä kuvaajan helposti.

Tottakai pyrin aina kehittymään itse kuvaajanakin, mutta tämä on hauska lisä harrastukselle. Huomaan välillä innostuvani liikaa ja herkästi tulee vähän liian valoisia kuvia, mutta pikkuhiljaa se tasapaino toivottavasti löytyy.

Alla muutamia kesäisiä kuvia käsittelyn jälkeen. Mitäs pidätte? Pidättekö ennemmin täysin käsittelemättömistä kuvista vai jostakin persoonallisesta tyylistä?


0 kommenttia: