lauantai 20. toukokuuta 2017

Helsinki KV

Kuva: Heidi Både

Tänään oli vuorossa pitkästä aikaa kehäkettuilua. Roki pääsi nyt ikänsä puolesta avoimeen luokkaan. Kehässä olimme olleet viimeksi viime vuoden puolella kun liitelimme Messarissa. Valkkareiden oli arvioitu alkavan klo 12 ja niitä oli ilmoitettu mukaan 13 kappaletta. Rotua tuomaroi saksalainen tuomari Peter Machetanz.

Aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta kun saavuimme näyttelypaikalle. Minulla oli hieman perhosia vatsassa johtuen Rokin käyttäytymisestä. Jotenkin jännitin tätä päivää vaikka Messarissakin oli mennyt hyvin ja arkielämä on alkanut sujumaan paremmin.

Olin suuresti yllättynyt kuinka rauhallisesti koira otti näyttelypaikalle saapumisen. Autossa se katseli tyynen rauhallisesti ohi käveleviä koiria, eikä haukkunut edes parkkilipun myyjää, jolle jouduin avaamaan auton ikkunan. 

Kuva Marica Både

Vaikka koira käyttäytyi kuin mallioppilas niin minua jännitti tuomarin kohtaaminen. Miestuomari oli sonnustautunut tummaan lippalakkiin ja tumman puvun helmat lepattivat tuulessa. En osannut yhtään arvata kuin hyvin Roki otti tuomarin vastaan. Nuuhkaisi vähän ja sitten mies oli koiralle kuin kuka tahansa ohi kulkeva tyyppi. Nätisti se seisoi ja jaksoi keskittyä vaikka sää oli aika raskas. Eritoten meidän liikkeisiin olin tyytyväinen, sillä koira liiteli todellakin edukseen rinnallani. 

Tänään minä en kuitenkaan tuomarin mielestä osannut esittää koiraa rodunomaisesti. Pohdiskelin tätä omassa päässäni kovin paljon ja tulin siihen lopputulokseen, että joko tuomaria häiritsi se, että olin koiran edessä seisomassa, tai sitten se, että jouduin muutaman kerran siirtämään Rokin takajalkoja edemmäs ettei oltaisi ihan sakemanni venytyksessä. Harmillista ettei hän viitsinyt sano mitään vaan oli vain kirjoittanut arvostelun loppuun pienet terveiset.

Uroksista vain yksi sai erin ja sa:n, ollen lopulta roppi.


 Kuva Heidi Både

Kuva Marica Både

GM`s Catch Me If You Can 20.5.2017 Helsinki KV
AVO EH AVK1
" 2 years old. Head with masculin expression. Middle brown eyes. Very good bite. Correct length of neck. Very good body. Correct front. Correct muscles and angulations. Correct coat. Very good color. Friendly temperament. Very good movement. The presentation is not correct for this breed." 


Me ei kyllä moisesta lannistuta. Ilmoitin Rokin jo 10.6 Hämeenlinnaan ja kesällä on vielä monta ihanaa näyttelyä.

0 kommenttia: