maanantai 17. kesäkuuta 2013

Erinomainen rotunsa edustaja

Nyt on sitten vihdoin Kefe näyttelyura avattu. Kävimme viime lauantaina Sotkamon ryhmänäyttelyssä, jossa gronttuja oli "huimat" neljä kappaletta ja ne tuomaroi Marianne Holm. Minulle jäi tuomarista erittäin ihana kuva siinä suhteessa, että hän kyllä kertoi arvostelunsa perusteet ja jopa neuvoi minua jatkoa ajatellen. Juttuhan on niin, että meillä on Kefen kanssa sellainen ongelma, että belgityylin näyttelyseisonnasta voi vain haaveilla. Poikaa kiinnostaa vaan mamma, joten taitava handleri kai tässä on etsittävä. Muutoin en voi kuin kehua pojan ensimmäistä kehädebyyttiä. Tuloshan meillä oli JUN ERI JUK1, ei sen enempää eikä vähempää. Tuomarilla oli jotenkin erittäin tiukkalinja, eikä kukaan gronttu tällä kertaa sertejä tai muuta saanut. Tervuissa samanikäinen junnunarttu tempaistiin T:llä kehästä ulos ja katselin vain suu auki, että mikäs tuossa kaunottaressa oli vikana?

Kefe sai kuitenkin erittäin paljon kehuja, jota ihmettelin kovasti, sillä tuomari toitotti neljään otteeseen miten lupaava ja kaunis uros tässä on (Olisi antanut sitten sen sertin!), mutta tuntui olevan "liian nuori" hänen makuunsa. Marianne tuli jopa minulle neuvomaan, että kannattaa tehdä hampaiden katsominen todella pomminvarmaksi, että pärjää jatkossa ja taas toisteli "kun on niin lupaava juniori!". No, se oli sellainen reissu ja arvosteluhan on tässä:
"Erinomainen tyyppi. Oikein kulmautunut nuori uros, joka liikkuu tasapainoisesti. Kaulalinja voisi olla hiukan pidempi. Hyvät mittasuhteet. Hyvä karvanlaatu." ERI JUK1
Koirat ovat olleet mukanani kesätöissä ja päässeet olemaan paljon lasten ja eri ihmisten kanssa. On se vaan ilo katsella miten järkeviä nelijalkaisia ne ovat. Toissapäivänä Kamu ja Kefe pääsi ensimmäistä kertaa veneilemään ja oli ilo huomata, ettei kumpikaan ollut millänsäkkään veneessä istumisesta. Ilmoitinkin Kamun jokin aika sitten 7.7 pidettävälle VePe kurssille, katsotaan mitä siitä tulee.
 0 kommenttia: