maanantai 15. lokakuuta 2012

Överihäiriöitä ja vastoinkäymisiä

Lauantaina lähdettiin ajelemaan kohti Joensuuta Kamun ja Kefen kanssa. Siellä meitä odotti Kamun sisko Chaka ja puolisisko Stara valmiina treenilöihin. Hannan kanssa rakenneltiin kisanomaiset treenit kehänauhoineen ja toimittiin juuri niinkuin kisoissa. Tanja tuli myös kaveriksi treenaamaan dobermannin ja 13 viikkoisen sakupennun kanssa. Oli mahtavaa nähdä, kuinka Kamu alkoi heti käyttäytyä kuin kisoissa, kun oltiin kehänauhojen sisällä. Pääpyöri kuin väkkärä ja Hannan kanssa mietittiin, että on suorastaan ihme miten hyviä tuloksia ollaan saatu näillä meidän häiriöherkillä koirilla aikaan. Niin laitoimme tuumasta toimeen...

Hanna oli Chakan kanssa saanut hyviä vinkkejä tokokouluttajalta ja laitoimme ne myös Kamun kanssa heti toimeksi. Tarkoituksena oli opettaa koiralle joku pieni kieltosana joka sanottiin aina kun koira ei ollut kontaktissa ja silloin namipalkaa kun oli. Sitten pari avustajaa tekemään ihan överihäiriöt ympärillä. Jos koira katseli muualle, niin tuuppasin sitä ja kielsin, kun kontakti taas palasi ja pysyi niin nakkia huuleen. Kamu alkoi jo toimia paremmin. Tanja ja Hanna hilluivat meidän ympärillä, yskivät, hyppivät, heittivät keppejä (Ihme, että Kamu kesti tämän!!) ja tekivät kaikkea mikä vaan voisi koiraa häiritä. Huomasi kyllä miten vei tällainen harjoitus Kamulta voimia, kun nyt joutui keskittymään minuun 100% eikä saanut haahuilla omiaan, mitä se yleensä paljon on harrastanut.

Miltein kuusi tuntia siellä kentällä vierähti erillaisten harjoitusten parissa. Kefe oli myös välillä "pentukoulussa", kun treenattiin kukin omia juttujamme häiriön alla. Hyvin pikkumies jaksoi keskittyä ja oli oikein reipas. :) Kyllä se siitä hyvin kehittyy.
Nyt syyslomalla luulin, että voidaan rällätä koirien kanssa pitkin maita ja mantuja... Mutta veilä mitä, minun polvi on reistaillut viikon ajan sen verran pahasti, ettei kovin pitkää matkaa ilman kipuja voi edes kävellä. Koirat on nyt rällänneet irti enemmän kuin käyneet pidemmillä hihnalenkeillä. Saas nähdä miten tämä koipi kuntoutuu kun ei ole mitään edes varsinaisesti sattunut! :o Noh, näillä eväillä nyt mennään. Illalla suunnataan kodalle makkaranpaistoon vuhvejen kanssa niin saavat taas hölkkäillä vähän muualla kuin tutuissa maisemissa.0 kommenttia: