lauantai 26. toukokuuta 2012

Ruutua ja vähän treeniä

Tänään treenailtiin taas ihan vain kotipihassa. Halusin pystyttää ruudun nurmikolle ja laitoin aitatolpat varmistamaan, etteivät nauhat lepata. Olen ajatellut opettaa maltilla kyseisen liikkeen, koska kisoissa pojoja siitä tulee! Kosketusalusta on mielestäni varmin juttu meille ja Kamu onkin hoksannut sen oikein hyvin. Alustana toimii kertakäyttölautanen, jota alan leikkelemään sitten pienemmäksi. Vien alustan ruutuun ja lähetän pojan käskyllä "RUUUTUUUN", hyvin pinkoo koskettamaan alustaa ja samalla annan maahankäskyn. Sitten palkkaa lentelee. Välillä tietenkin olen palkannut ihan vain pelkästä ruutu käskystä, että hoksii juosta pää kolmantena jalkana sisään. :-) Onko ideoita tämän liikkeen suhteen? Kannattaisiko opettaa miten tuo palkka? Tällä hetkellä olen palkannut ruutuun ja myös heittänyt keppiä pitkin pihaa. Toivottavasti alkais sujumaan. !

Tunnarin kanssa mä olen ihan hukassa. Se meni meillä alkuun niin hienosti vähällä treenillä, mutta nyt tuo koira väärää. Heti kun joku muu ihminen käy kapulat asettamassa, enkä minä, niin kyllä menee koira sekaisin. Ei edes kunnolla haista vaan nappaa jonkun ja tuo mammalle hirmu iloisesti... Katsotaan jos saataisiin Hannan kanssa korjattua vähän ensi viikonloppuna Joensuussa? :)

Lopuksi otin seuraamista. Pikku pätkissä, ettei kyllästy. Vähän peruutuksia ja sivuaskeleita, pikkuhiljaa se nekin alkaa hoksimaan jos jaksaa vain keskittyä. Myös jäävejä treenattiin ekaa kertaa Z:n avulla. Istumiseen en paljon vielä kiinnittänyt huomiota, kun avoimessa ollaan niin en halua sitä jankata ennen voittajaan siirtymistä, koska tiedän sen onnistuvan. Nyt pidetään koiralla vain päällimmäisenä mielessä seiso ja maahan. :-) Saimme muuten 3.6 koepaikan Joensuusta! ;-)

3 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Teidän treenit kuulostaa oikein kivalta. Opeta se ruutu sit sillai, et Kamu todella tietää että neljän törpön keskelle pitää mennä. Jos opetat sillai sen et treeneissä on alusta ja sielä nami ja sit kisoissa ei ole, niin se oppii senkin pirun nopeeta. Eli sen koiran täytyy ymmärtää miksi sinne ruutuun pitää mennä. Ruutu vaatii todella paljon treeniä, eli tee maltilla. Kannattaa palkkailla taakse. (esim.pallo) Ja sit se ruutu kannattaa tehä ihan joka paikassa ja lähes aina kisamatkalta, koska yleensä kisoissa se matka yllättää niin ohjaajan kun koirankin, et oliks se näin pitkä ja koira ei meniaa irrota sinne/löytää ruutua:) Jos siis lyhyestä matkasta treenattu. Ja jos kotona paljon treenaa, niin Chaka ei aluksi meinannu vieraalla kentällä sitä löytää, vaikka kotona meni mistä tahansa sinne. Eli maltilla :) Toi tunnari kuulostaa sille, ettei Kamu tiedä mitä sen pitää tehdä. Jos liikkuri vie ne kapulat sinne, niin kannattaa aluksi laittaa oma reilusti erilleen ja hajustaa tosi hyvin. Kokeile noin ja heti palkka kun nostaa tai merkkaa oman. Jos edelleen on pihalla, niin iso kasa tunnareita läjään ja oma siihen hieman erikseen, näin koiran on pakko haistaa kun ne on kasassa. Kokeiles noita nyt aluksi, jos ymmärsit :) Katotaan sit viikon päästä. Tunnari on ihan helppo, kun koira vaan ymmärtää mitä sen täytyy tehdä. Mutta katsotaan Kamulle sopiva treenitapa kun tuutte, jos noista ei apua. Muista ettet tee pitkästä matkasta ekana. Aluksi on tärkeää, että koira ymmärtää haistaa ja ottaa sitten sinun hajuisen kapulan.
Tässä nyt minun mietteitä, tyylejä ja tapoja on tosiaan yhtä monta kuin koirien omistajia.
Ihanaa, sulla on niiin VOI jo mielessä kun kuuntelee sun treenejä. Mahtavaa! :) Viikon päästä nähdään, kovasi tervetuloa!

Ronja kirjoitti...

Kiitos Hanna! :-)
Me kokeillaan noita, ainakin ton tunnarin kanssa ennätän. En kehtaa hulluna tankata kaikkee ennen teille tuloa, mutta kiitos vinkeistä! :D

Hansu kirjoitti...

Joo, tosiaan tossa kasassa on se idea, että ne kapulat on läjässä ja sen on pakko haistaa. Sie voit sen oman laittaa siihen ihan sen kasan viereen ja tosiaan lähelle tehkää se , ei kisamatkalta ja naksuttelet vaikka kun haistaa omaa tai ottaa suuhun. Tai sit vaan sanot jess tai hyvä heti kun se jollain tapaa merkkaa sen. Sen noudon siihen saa lisättyä sit myöhemmin, kuhan se vaan ymmärtää ensin sen liikkeen :)
Sit tuo ruutu homma vielä, et mie en käytä tota kosketusalustaa ite olleskaan missään treeneissä, joten toi minun nuevo ei ehkä teihin toimi. Pääasia kuitnekin kaikessa on se, että koira todellakin ymmärtää mitä sen pitää tehdä:) Mutta katellaan sit kaikkee viikon päästä! Hyvät treenit siihen saakka :))